20 Haziran 2005

"Yeni" Yeni Rakı



Tasarım alemlerinin doğal duayeni, örnek insan Mete Ahıska'nın ki kendisi dost meclislerinde Mete Dobushka diye de bilinir, Yeni Rakı'nın "Yeni" şisesini tasarlayan iki tasarımcıdan birisi olduğunu öğrendim..!

Tahminim odur ki kendisi bu iki kişilik takımda tüm mütevazi kişiliğiyle küçük rakı şişesini tasarlayan kişidir :) Malumunuz büyük rakı kendini bilmezlerin "Üç büyük içtim yine de birşey olmadı..." ve benzer had bilmez laflarıyla lüzumsuz bir içmece ölçüsü olmuşken küçük rakı tıpkı kendisi de mütevazı bir insan olan Mete Ahıska gibi keyif için içenlerin mütevazi tercihidir...

Konu ile ilgili olarak Mete Ahıska hakkında ve gıyabında atıp tutmayı kendilerine hak gören iki densiz siber karakterin diyaloğu ise az önce şu şekilde gerçekleşmiştir:

Martin Mystere : Abi milenyumun İhap Hulusi'si diyebilir miyiz Mete Ahıska için..?
Ogo : Hehe
Ogo : Abi geleneksel rakı içicilerinin yureğine su serpmek lazım.
Ogo : Bunu yapan da rakici muhabbetci adamdir diye !

Yeni Rakı'nın üreticisi Mey A.Ş.'nin konu ile ilgili basın duyurusuna bu linkten ulaşabilirsiniz...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Yahu bu yeni yeni raki sisesi bana cocukken muzik kasetlerimi arsivleme cabami hatirlatti.. Panda Muzik'ten doldurma 6-7 tane karisik pop muzik kasetim vardi o zamanlar.. en eskisinden baslayarak 1, 2, 3, diye yazacagima elime ilk gelene baktim, aha bu yeni aldigim bi kasetim dedim, ustune "yeni" yazdim.. sonra gecmiste aldigim bi kaset'e geldi sira.. bu "eski" oldu.. ama ucuncude cuvalladim!!! cunku bu daha yeni bi kasetti.. e ona da "en yeni" dedim.. ama ne oldu, daha yeni kasetler alinca bu onceki yeniler de eskidi ve ben isin icinden cikamadim! "En yeni 1" , "Eski 2", "En Eski 3" gibi abuk tanimlamalar yaptigim kasetler turedi.. hehehe.
Neyse ama bu olaydan dersimi aldim, artik hicbisey arsivlemiyorum!!

Mete Ahiska'nin da bu sorun'a bir cozum getirmesini beklerdim sahsen.. Ama Raki masasinda pecete uzerine pilot kalemle tasarim yaparken cozulemez tabii bu meseleler...

Simdi dikkatle bakiyorum da, ulan bence bu sise 2005 gorunumlu 2004 eski yeni raki sisesi arkadaslar!!! Kanmayalim!

Adsız dedi ki...

Sn. Dragut, 2004 senesi içinde Mete Ahiska ile raki masasi paylastiginizi kiskanarak okuduk. Siz de bu tasarimda pay sahibisiniz ama Mete (kuklacilik alemlerinde Mete Dobushka olarak taninir ve sevilir) ile raki masasi paylasmis herkesin bu tasarimda payi vardir.

Bu Gunteper(metre) arkadasimizin yapacagi olasi bir tavla seti tasariminda pay sahibi olmaniz ile ayni seydir. Gunteper beyin deniz seviyesinde ve rakim:3000metrede seni defalarca mars etmesi elbette senin bu konuda bir tür manevi "royalty" hakki kazanmani saglayacaktir..(Ama Gunteper bey ile tavla oynamis herkesin de elbette bu tasarimda payi olacaktir.) Gunteper beyde bilmelidir ki el elden, zar zardan üstündür.

(Bu arada kar üstünde yürüyen ama iz birakmayan Martin Mystere'i bir kere de buradan kutlarim !)

çelik bilek

Hakan Dinçer dedi ki...

Sayın Dragut Beyefendi,
Gururla söylüyorum ki dün (Pazar) akşam saatlerinde muhterem tasarıcı Mete Bey'le aynı masada oturma şerefine eriştim. Kendisi cin gibi açılmış gözleriyle bütün gece fıldır fıldır tekrar tasarlanacak şişeler ararken etrafındaki genç hanımlara da latifeler yapmaktan geri kalmıyordu... Bence bu aşamada kendisine bir tasarım tarikatı kurup new-age-design öğretileri üzerine kelamlar etmek düşer...

Adsız dedi ki...

Bu arada tekrar vurgulamak gerek: Mete Ahıska ağabeyimiz çok fişek bir abimizdir. Kendisini en yakında tekrar görmeyi diliyoruz. Tüm Mete Dobushka sevenlere selamlar.