6 Aralık 2005

Opel Astral Time Traveller

Yaklaşık iki hafta kadar önce kullandığım otomobilin aküsü bitti. Tabii ki akü durup dururken bitmedi, bu aralar aklım/kafam pek yerinde olmadığı için arabanın farlarını bütün gün açık unutup akşam yanımda bir Alman bir de Fransız'la geri döndüğümde halim gerçekten görmeye değerdi.

Bir Alman, bir Fransız ve bir Türk'den oluşan grubumuzun ilk şaşkınlığı atlatması uzun sürmedi çünkü inanılmaz bir yağmur yağıyordu. Kısa bir süre sonra kısa çöpleri çeken Alman ve Fransız arabayı itmeye başladılar, ben de içeride arabayı "Second gear..! Nowww!" sesleri arasında çalıştırmaya uğraşıyordum.

Her neyse sonuçta araba çalıştı, bir Alman, bir Fransız ve bir Türk'den oluşan ideal fıkra ekibi olarak yeni maceralara doğru yola çıktık ve bu mevzu ertesi gün birkaç gülüşmeden sonra unutuldu.

Unutuldu ama arabanın aküsü bittiği için orta konsoldaki sayısal saat ve tarih göstergeleri de sıfırlandı. Yani aslında saat sıfırlandı demek daha doğru çünkü tarih göstergesi 1 Ocak 1997'ye döndü.

Kol saati kullanma gibi bir alışkanlığım olmadığı için hemen arabanın saatini ayarladım ama tembelliğimden tarihe dokunmadım o gün...

Ve dün tarih göstergesine baktığımda 11 Ocak 1997'yi gösterdiğini farkettim, akü macerası da ilk anda aklıma gelmediği için acaba arabam bir tür zamanda seyahat gemisine mi dönüştü diye düşündüm..? Ancak önce aynadan kendime ve ardından cep telefonumun tarihine bakınca kendime geldim ve akü bittikten sonra tarihi ayarlamadığımı hatırladım! Ve bir an düşündükten sonra iyi ki ayarlamamışım dedim kendi kendime; Çünkü iki gündür arabaya binince tarihe bakıyorum ve tam o olarak o gün nerede olduğumu ve neler yaptığımı hatırlamaya çalışıyorum! Başarılı olabiliyor muyum..? Henüz gün bazında değil ama dönemsel anılar getirebiliyor beynim geçmişten bu tarafa ama denemeye devam edeceğim tabi, zamanda yolculuğun kolay olduğunu kim söyledi ki zaten..?

4 yorum:

Ogo dedi ki...

hmmm. bir kac gun icinde bir is gorusmesine gidecegiz. sen yine farlari acik birakta o is gorusmesine gidemeyelim ya da kafadan gec kalalim. :-) hakkimizda en hayirlisi o olacaktir.

Hakan Dinçer dedi ki...

Vay ne isi abi? Kaytarilacak bir is varsa bu aralar kitabini yazdim hayattan kaytarmanin hemen yardimci olayim :) Oyq aradi commentini okumadan az once, beni cekistirmissiniz :) Demistim ben sadece en en en eski dostlar dusunur beni diye :D Kralsiniz!

Ogo dedi ki...

abi 1997 yilinda degil miyiz?kalkip banliyö mahallesine(!) gittik is gorusmesine. onu diyorum ben ! bugünlerde bir gün. isten cikip, kros yapip, ardindan portakal suyu ictigimiz tiki günlerdi.

Hakan Dinçer dedi ki...

Hah haa :) evet abi tam nokta atışı yaptın yahu, şimdi uyandım :D Yani San Jose'de miydik Ankara'da mıydık birbirine karıştırdığımız zamanlardı :P