30 Aralık 2007

Altın Anahtar



İstanbulluları diğer şehirlerin insanlarından ayıran temel şey Akbil'dir ve hatta kendisi için bir anlamda şehrin altın anahtarıdır da diyebiliriz bence..!

Benim Akbil'im de Cumartesi günü Büyükşehir Belediye Başkanı adına İETT gişesinde görevli abi tarafından takdim edildi, artık ben de İstanbulluyum..!

5 yorum:

Adsız dedi ki...

rahatça “hack” edersin diyorum...

Başak Ağın dedi ki...

efem bunları asansör için kullanan ankaralılar da var, öyle hemen dışlamayalım :)

Hakan Dinçer dedi ki...

Asansör mevzusu nedir, ben anlamadım ama kaynak bir mevzu olduğu kesin :)

Başak Ağın dedi ki...

o altın anahtarınıza benzer bir anahtar sistemi, bazı binalarda yalnızca yetkili personele verilen bir şifrenin yüklendiği ve asansöre yalnızca bu kişilerin binebilmesini sağlayabilen bir cihaz da oluveriyor. yani akbil istanbul'a özgü bir anahtar olsa da, işin aslı başka şehirlere hatta başka binalara has durumlar da yaratabiliyor. :)

Hakan Dinçer dedi ki...

Cok bilim-kurgu bir durummus akbilli(!) asansörler ama benim için hala akbil=İstanbul olduğu için şöyle birşey canlandı gözümde; "Yetki" sahibi kişi akbiliyle asansöre yaklaşıyor, o tekno-anahtarın aslında sadece asansörle ulaşılmaz katlara seyahat özgürlüğü verdiğini zannediyoruz ama sadece ona sahip kişilerin bilebileceği birşey oluyor, asansörün kapısı açılıyor ve adımın atar atmaz "stargate" açılıp "yetkili" kişiyi bir IETT otobüsü (Tercihen 15F...)ya da Adalar Vapuru'na bindiriyor!!! Biz "yetki" sahibi kişiyi gizemli bir tekno-yolculukta zannederken o aslında Çengelköy trafiğinde adım adım ilerleyen IETT otobüsünde aylak aylak sağa sola bakmanın keyfini sürüyor...