29 Eylül 2005

"New version of me"

Erken saatlerde evde olursam bir yerlere çıkana kadar seyrettiğim ya da abuk sabuk saatlerde tekrar bölümlerine rastladığım bir dizi var... Dizinin kendisinden bahsetmeyeceğim, sadece boş vaktiniz varsa izleyeceğiniz sıradan bir yapım; "Üniversitede okuyan bir grup gencin günlük hayatlarında cereyan eden hadiseler" diyebiliriz konusu için.

Ve fakat aslında dizi değil ilgimi çeken, açılış jeneriğinin şarkısı... Şarkının sözleri şöyle;

Can you become
Can you become
A new version of you

New wallpaper
New shoe leather
A new way home
I don't remember

New version of you
I need a new version of me

New version of you
I need a new version of me


Bu aralar izlediğim filmlerin, dizilerin müziklerini daha dikkatli dinlediğimi farkettim...

2 yorum:

burçak tarlası dedi ki...

başlığı gördüğümde -daha yazıyı okumaya başlamamışken- aklıma gelen Sertab'ın bu şarkısıydı: kendime yeni bir ben lazım...

Bu senem iyi geçmedi söylemem lazim
Kader beni seçmedi ama görmemem lazim
Belki birdenbire yeniden baslamam gerek
eskiden taptigimi bugün taslamam gerek
...
yeni bir durus
yeni dokunus
tek tek kesfetmem lazim


yeni bir hayat
gerisi bayat
kendime yeni bir ben lazim
kendime yeni bir neden lazim
...



ne senem iyi geçmediğinden, ne kader beni seçmediğinden, ne de birilerini taşlamam gerektiğindendi aklıma ilk gelenin bu şarkı olması.Bazı cümleler hatta kelimeler öyle klişeleşiyor ki beynimize enjekte ediliyor bizden habersiz...
yerli diziler kervanından bazıları ise hiç silinmeyecek gibi benim için.Belki Kıraç hayranlığımdan objektif olamıyorumdur bilmiyorum ;ama bildiğim bişey var ki O'nun müziklerini dinlerken sözlerini ayrı tutamayıp içinde yokoluşum.Blog sahibinin Kıraç'tan hoşlanmama ve hatta 'nerden açtım bu başlığı' diye düşünmesine neden olma ihtimalini de düşünerek fazla devam etmeyeyim diyorum.

sonuç olarak aynı yerdeyiz sanırım.Ben de bu aralar izlediğim film ve dizilerin müziklerini daha dikkatli izliyorum.Milat ne bilmiyorum ama!

belki de kıraçtır :)

Hakan Dinçer dedi ki...

Sayın burçak tarlası :)

Şahane yorumunuzu okudum, o zaman az önce söz verdiğiniz şahane "kırmızı" şarabı içerken film ve dizi müziklerini konuşmaya hatta şarabın sonuna doğru çakırkeyif olunca bu şarkıları söylemeye davet ediyorum!

Haa bu arada şarabı sipariş ettim dedin ama haftaya o şarabı birlikte içmezsek valla her yazımda beni atlattığını yazıp seni tüm net alemine rezil ederim.

Blog-terörü olur mu demeyin, işte budur!