29 Ocak 2007

Fırıncılar Odası

Bugün tarihi bir gün zira bir aydan fazla zamandır bir türlü müspet sonuç alamadığım ekmek yapma makinesinde ilk yenilebilir ekmeği üretmiş bulunuyorum. Çalışmalarım sırasında bana desteklerini esirgemeyen Fakir, Dr.Oetker ve Söke Un firmalarına teşekkürü bir borç bilirim.

İşin sırrı mayalanma sürecini un, su ve tuzla beraber yaşamakta diyebilirim...

Bu başarımı devam ettirebilirsem Adapazarı Fırıncılar Odası'na kaydımı yaptıracağım zira kendileri web sitesine sahip olan tek fırıncılar odasıdır.

Nihai hedef olarak da kendime "Ay'da ekmek pişiren ilk Türk" ünvanını uygun gördüm.

2 yorum:

Hammurabi dedi ki...

Sayin Martin,
Farkli doku ve tatlarda ekmeklerinizi gormek ve hatta tatmayi isteriz!

Konsept olarak martin mister sitenizin yeni icerigi umut verici..
Deneysel mutfak ile de ilgilenmeti dusunuyormusunuz?

Bir de, bekarlara yonelik bir yemek ve yemek tarifleri sitesi cok ilgi cekici olabilir..

Saygilarimla..

Hammurabi

Ogo dedi ki...

Hammurabi bekarlara yönelik yemek tarifleriyle ilgili talebinden bahsetmis. Kendisine acilen Korti ustanin ekmek baligindan tattirmak gerek. Cok gariban
ogrenci doyurmustur Korti'nin bu espesiyalitesi. Maalesef mahallesinin Ankara'da dürümcülerin merkezine donusmesiyle yaratici mutfak dürtüsünü kaybetmis ve kendisini sadece soslu soganli dürüme teslim etmistir.