18 Mart 2007

Kadıköy Grubu Önde Gidiyor...

Farklı kimliklerle siber alemde karşımıza çıkmasıyla yeni çağın Tom Braks'ı olarak anılmayı hakeden Turgut'un yazdığı bir yorumdan alıntıyı aralarda kaybolmasın diye manşete çıkarıyorum. Kadıköy grubu önde gidiyor, Karşı grubundan bir atak bekliyoruz.

"...Simdi, istanbulda bisiklete binilir mi olm deme, her nekadar devasa bir sehir olsa da, burasi Ankara degil, obarak gubarak sesler cikararak kimse arabasini ustune surmez burda adamin. Dortbucuk yasindan beri ikiteker uzerinde dolanan biri olarak bu konuda gozlemlerime guveniyorum, ve diyorum ki, istanbulda bisiklet kullanimi yayginlasiyor. Avrupa yakasinin tepeli yapisi yuzunden maalesef bu istenilen duzeye cikamayacak, ne bileyim bir Munih gibi, Bir Milano gibi duz bi sehir degil burasi.. Orda herkes tingir mingir bisikletle ise gider, hanimlar icabinda etekli, oha meger g-string'li falan, gezer durur yollarda ama, istosh oyle kolay lokma degil, duz olmadigi icin tepeleri cikarken terlersin les gibi, eh sonra da ofiste oturamazsin haliyle.. Amma ve lakin, Kadikoy'de oturuyorsan eger, hayat baskadir. Istanbullularin Avrupa tarafinda oturan kismi, eskiden ben dahil, Kadikoylulerle dalga gecer hep, "Khalkedonia, korler diyari demektir.." gibi seyler soylerler bilmis bilmis. Ama burasi duzdur, bisiklet icin duzenlenmis sahil yollari vardir! Ve o sahil yolunda, gunesli bir gunde, adalar ufukta, arkada Yalova, acik mavi gok yukarda,koyu mavi deniz asagida, millet sahilde guneslenir, denizde yelkenliler gezer, sen de oole sallana sallana bisiklete binersin, neden anlamazsin ama mutlu olursun istemesen de. Sonra, canin isterse atlarsin vapura veya motora, gecersin o ufuktaki adalardan birine, cennet gibidir mubarekler hafta sonlari buyukada haric, ama yine de be! o da cennet gibi.. ne trafik vardir ne bisey, camlarin arasinda bisiklete binersin, sanki Fethiye'ye isinlanmissindir bir akbil basarak. Cigerin varsa, yetmez, bacak da lazim, cikarsin tepeye Ayayorgi'ye. Orda, benim sozlerim yetmez, gormek lazim manzarayi iste.. Google earth'ten bakma bosuna, alakasi yok! Sonra acikirsin, kofteleri, patates kizarmasini, adalar firininin nefis taze ekmegini, zeytinyagli salatayi lupletirsin, belki bir de bira? oooh boole serotonin serotonin tam olursun, temiz havasi da bedava! Yaaa kardesim.. iste bu korler diyari boyle bi diyardir, aman ses etme sen ben bilelim, bi de bilen bilir zaten! Biz burada iki bisikletciyiz, motosikletlerimizi sattik, bisikletlerle keyfimiz sahane! Bekliyoruz..."

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ulan okuyan adamı doğma büyüme Kadıköylü sanacak. Tam Tom Braks yahu! :-)

Abim, muhtarlığa falan adaylık mı koyacaksın bağımsız, alternatif aday olarak?

Ama içli yazmışsın.

Selamlar!

Adsız dedi ki...

Muhtarlikla isim olmaz hocam, ve ben dogma buyume kadikoylu degilsem bile babam oyle.. Nufusu Besiktas ama, kalamista yelken yapmisligi, hatta kurbagali dereye dusmuslugu de vardir zamaninda!
Neyse, zaten ben Halic'in agzinda oturanlardan Kadikoy'e dair baska bir yorum beklemiyordum! ;)
Bilen bilir diye bosuna dememisler..

Sevgiler bizden..

Konyakci

Hakan Dinçer dedi ki...

Hocam ben de yeni hayatıma "Levanten" olarak başlamak istiyorum, nasıl bir yol izlemem gerekir?