18 Mart 2007

Kadın: İmaj ve Gerçek



İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Atlas Dergisi işbirliğiyle hazırladığı, “Kadın: İmaj ve Gerçek” fotoğraf sergisi, dünyanın 100 farklı bölgesinden 100 farklı kadını İstiklal Caddesi’nde buluşturmuş. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın açılışını yaptığı Açık Hava Sergisi, 30 Mart’a kadar İstiklal Caddesi’ni ziyaret eden İstanbulluları karşılayacakmış...

Şimdi bundan banane ve sanane ki diyeceksiniz ama bir dakika! İstiklal Caddesi'nde kader arkadaşım Güneş Kocatepe'nin de iki adet fotoğrafı sergileniyor:






Güneş Kocatepe'yi -eğer varsa- blogumu takip edenler 2006 yılının Haziran ayında yazdığım bu yazıdaki Bush'u Beyaz Saray'ın önünde siyah don gösterirken ölümsüzleştiği fotoğrafına getirdiği şu açıklama ile hatırlayacaklardır;



"Abi simdi beyaz sarayda fotoraf cekiyorum. Zaten etraf polis-gisli servis kayniyor. Bir de benim objektifin kapagi tam Bush amcamiz konusurken bulundugumuz podyumdan ucuz plastik sesleri cikararak assagi dusmesin mi? Yanimdaki hatun bana gulerek 'objektif kapagini almayacakmisin' dedi. Ben de bi objektif kapagi icin bugun vurulmaya hic niyetim yok dedim. Zaten herifin konusmayi sabote ettik sakarligimizla bi de yerimizden oynarsak iyice kil olacaklar. Olan bize olacak, durbunlu tufekle vurulcaz filan... Sonra Bush amcamiz bu seksi su donunu gosterdi. Ben de bastim deklansore. Olayin ozu budur. Art niyet yoktur, kurgu vesayire de yoktur. Gazetecilik etikleri cercevesinde cekilmis bir fotograftir."

Güneş Kocatepe tabii ki bu kadarla yetinecek bir adam değildir, kendisi Hindistan seyahatlerinde Bollywood filmlerine de katkı yapmıştır : http://ogomogo.com/blog/2007/02/21/hintli-supermen/

Güneş Kocatepe'yi tanıyanlar bilir, anlatmakla bitmeyecek bir adamdır. Kendisinin 10.yıl mezuniyet madalyası hala bende olup, "Tamam abi ya valla göndericem" dememe rağmen göndermeyi unutacak kadar da tembelliklerimize hoşgörü gösterecek bir ilişkimiz vardır. Kendisinden alınan en son haber pilot eğitimi aldığı ve bende bıraktığı Mister No kıvamında bir modele doğru kaydığı izlenimidir.

İki hafta önce İstanbul'da Beşiktaş Balıkçılar Çarşısı'ndaki bir meyhanede yapılan "hakandincer v2.0'a doğru" başlıklı keyifli toplantıya katılan Türk, Fransız ve Alman milletinden insanlardan oluşan onbir kişi tarafından da eksikliği hissedilen birkaç kişiden birisidir. Bu etkinliğe Ogo ve Burçak telefonla canlı olarak katılarak kendilerinden beklenen sorumlu davranışları sergilemişlerdir.

Bu aşamada yapılacak olan şey son İstanbul seyahatine benzer bir etkinliği tez zamanda tekrar organize etmek, bu sefer Beyoğlu'nda bir yerlerde toplanarak Güneş Kocatepe'nin fotoğrafları önünde durup "Olm bunları bizim argadaş çekti layn!" diye nümayiş yaratmaktır.

Link : "Kadın : İmaj ve Gerçek" sergisindeki fotoğraflar
Link : İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sergi ile ilgili basın duyurusu

Hiç yorum yok: