29 Mart 2007

Niğde Gazozu



İkram edilen kahveyi içerken önümde duran gazete tomarındaki gazetelerin çoğunu zaten -genellikle olduğu gibi- sabah erkenden kalkıp internetten okumuştum. Geriye kalan bir iki renkli gazeteden Star gazetesini elime aldım ve kahvemi içerken ikinci sayfayı açtığımda gözlerime inanamadım. Haber aynen şöyleydi;

"Niğde’nin meşhur sade gazozu sosyeteye girdi. Firmanın bölge bayiliğine ortak olan Moris Kohen reklamlarda sevgilisi Güzide Duran’ı oynatacak.

NİĞDE ve İç Anadolu Bölgesi’nde ağızda bıraktığı tatla efsane olan Niğde Gazozu, İstanbul sosyetesinin de gözdesi oldu. Son zamanlarda Şamdan ve Reina gibi birçok ünlü mekanda insanlar artık Niğde Gazozu içiyor. Sosyetenin ünlü isimlerinden Niğdeli Gökhan Yüzbaşıoğlu bu gazozu İstanbul’a taşıdı.

YAKIN arkadaşı manken Güzide Duran’ın sevgilisi Moris Kohen ile birlikte gazozun Marmara Bölgesi dağıtımı hakkını aldı. Gazozun reklam filminde de Güzide rol alacak. Duran, bilboard reklamları için poz verecek. Daha önce Kenan Doğulu da iş hayatına atılıp gazozu satın almak istemiş."


Yıllardır eşe dosta Niğde'den her gelişimde beraberimde getirir ve hediye ederim. Hatta kitaplığımda bir şişe Niğde Gazozu uzun zamandır heykel gibi duruyor ama bu kadarını ben bile tahmin edemezdim :) Ankara ve Uludağ gazozlarını pas geçip direk olarak "sosyete"ye giren Niğde Gazozunu bakkal ve marketlerden ısrarla isteyiniz diyemeyeceğim zira nafile bir çaba olur. Niğde Gazozunu içmek için şimdilik üç seçeneğiniz var; Şamdan'da, Reina'da ya da Niğde'de içmek..!

Bir zamanlar -yaklaşık 50 yıl kadar önce- İstanbul meyhanelerini "Fertek Rakısı"nın ele geçirmiş olduğunu büyüklerden dinlemiştim. Fertek Rakısı'nın bıraktığı bayrağı şimdi Niğde Gazozu taşıyor İstanbul'da :)

Star Gazetesi'nin haberini bu linkten okuyabilirsiniz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

iki sürpriz bir arada yaşandı, enteresandır.. Niğde Gazozu ile ilgili internette neler var diye bakarken tesadüfen bloga rastladım, yazıyı okudum ve 2 gün sonra İstanbul'a gelecek olan anneme sipariş vereyim de getirteyim dedim. Son bi baktım Krizalit Kristalin var kenarda.. Hayli hoş oldu.. Bir taşla iki kuş mu vurulur yoksa İmkansızlıklar dedektifine mi rastlanır bilemedim..

Adsız dedi ki...

Merhaba,niğde gazozunu ben de uzun uğraşlar sonucunda Küçükyalı-Maltepe'de Memleket Pazarı Yöresel Ürünler isminde,yöresel ürünler satan bir butik dükkanda buldum,hatta gayet uygun fiyata,görür de almaz mıyım hiç,bir kasa almışım,hala içiyorum,sanırım bu hafta tekrar gideceğim almaya.